Amintiri SPIRUtuale - ,,Vorbele urâte lasă urme”

,,Vorbele urâte lasă urme” – Gabriela Ioniță
Eram în clasă. Făceam orice în afară de a repeta. Se sunase de patru minute, iar doamna dirigintă sigur trebuia să ajungă. Nu întârzie niciodată.
Ușa s-a deschis, iar doamna dirigintă și-a făcut apariția. Brusc, s-a făcut liniște. Cu toții așteptam ora de dirigenție de mult promisă și sacrificată în ultima săptămână în favoarea orei de romînă. Și iată că am făcut-o.
Clasa noastră nu a fost nici pe departe una normală. Aveam uneori și conflicte. Așa că acesta era subiectul orei de dirigenție. Doamna dirigintă ne-a împărțit foi și ne-a pus să le mototolim. Nu știam de ce, dar am aflat curând. ,,Acum încercați să reparați foile!”. Evident că nu arătau ca la început. ,,Vedeți? Asta se întâmplă când faci un lucru rău. Niciodată greșeala ta nu va putea să fi în totalitate îndreptată,deoarece faptele făcute lasă urme. Vorbele urâte lasă și ele urme.”

De atunci, de fiecare dată când facem ceva, ne gândim la ora de dirigenție care a fost cu siguranță una pe care nu o vom uita niciodată. 



Acest text este o mică parte din proiectul "Întâmplări SPIRUTUALE", realizat cu și pentru promoția gimnazială 2019 a Colegiului național ”Spiru Haret” din Bucureşti, 
Un mod de a păstra amintirile SPIRUtuale.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Întrebări către Adina Popescu. Niște copii, un păianjen care se crede Spiderman și o lecție de păstrat