Amintiri SPIRUtuale - Prima notă peste 9,50 la română

Prima notă peste 9,50 la română – Alexandru Drăguleasa
Este o zi de început de iarnă. Mă aflu în clasă împreună cu ceilalți colegi așteptând să  înceapă ora de română, fiind ora 9:30.  
După aproximativ două minute, ajunge în clasă doamna profesoară de română Camelia Săpoiu, care este în același timp și doamna dirigintă. Atmosfera devine dintr-odată una foarte liniștită, specifică orelor dumneaei.
Apoi ne spune că ne-a adus testele date acum o săptămână, dar și temele luate la control la începutul acestei săptămâni. Ca de obicei, sunt puțin stresat, crezând că am luat notă proastă.
Mai întâi primesc tema. Aceasta a fost nici prea bună și nici prea slabă. Voi citi cu atenței observațiile doamnei profesoare.
După ce profesoara le dă tuturor elevilor temele, începe să dea testele în ordinea descrescătoare a notelor. Surprinzător, sunt strigat printre primii copii, luând 9,60. După ce iau testul, încep să plâng de bucurie, fiind prima notă de peste 9,50 luată la română de când sunt elev în Spiru.
Nu știu ce impresie a avut profesoara când mi-a văzut gestul, dar cred că m-a înțeles.




Acest text este o mică parte din proiectul "Întâmplări SPIRUTUALE", realizat cu și pentru promoția gimnazială 2019 a Colegiului național ”Spiru Haret” din Bucureşti, 
Un mod de a păstra amintirile SPIRUtuale.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Întrebări către Adina Popescu. Niște copii, un păianjen care se crede Spiderman și o lecție de păstrat