vineri, 19 iunie 2015

Amintiri din ora de română. "Păpuşi matrioşca"

Nu o să uit niciodată orele de română în care distracţia se îmbina cu învăţatul. Acele ore petrecute cu doamna profesoară au făcut ca şcoala să pară mai uşoară.
Am multe amintiri legate de ora de română. Încă mai am întipărită în minte imaginea doamnei profesoare stând în faţa clasei şi explicându-ne povestirea în ramă cu ajutorul unor păpuşi matrioşca. Lecţia cu pronumele nu ar fi fost niciodată mai uşoară fără întrebarea specifică nouă, clasei noastre, din categoria “inside jokes”: "Cui? Lui!''. Dar să nu uit că în afară de distracţia pe care am avut-o, lecţiile acestor patru ani de gimnaziu au fost mai uşoare datorită doamnei profesoare de română.
Amintirile cu dumneaei strigând catalogul tare şi clar o să fie greu de uitat, căci sufletul nu imi permite să le uit. Orele de romana au fost cele mai frumoase ore din gimnaziu datorită doamnei profesoare şi a lecţiilor (uneori) amuzante, dar şi educative.





Acest text este o mică parte din proiectul "Ora de română", realizat cu şi pentru elevii clasei a VIII-a A, de la Liceul Teoretic "Eugen Lovinescu" din Bucureşti, acum absolvenţi ai ciclului gimnazial. 

Un mod de a rămâne conectaţi la ORA DE ROMÂNĂ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu