Ziua Internațională a Femeii_primăvară SPIRUtuală

Google a avut astăzi ca emblemă un filmuleț menit să amintească tuturor semnificația zilei de 8 Martie - Ziua Internațională a Femeii.  L-am văzut cu unele clasele, l-am recomandat altora. Eu l-am descărcat  pentru a-l pune aici (ca resursă educațională), pentru că de mâine nu de mai poate share-ui sau descărca și probabil îl voi mai folosi la vreo oră de română sau de dirigenție. Și poate mai folosește și altcuiva, cine știe. 

Pentru cei mici (clasa a VI-a) filmulețul a fost o replică în oglindă pentru un proiect făcut cu diriginta clasei, Dana Sburlan (profesoară de engleză), în care fiecare elev s-a documentat pentru a prezenta o personalitate feminină care a intrat în istorie. 

Când i-am întrebat ce semnifică filmulețul, au fost de neoprit cu câte au știut și cu câte au întrebat. 

Și m-am gândit să imortalizez aici momentul ăsta care e un cadou atât de frumos pentru ziua asta. Copiii noștri ascultă, caută, învață și au păreri.   


Filmul Google pentru Ziua Internațională a Femeii, 08.03.2021  


ALESIA ELENA S.(12 ani)In filmulețul de la Google, în prima imagine apăreau mâini ale persoanelor de culoare și persoane cu pielea de culoare albă ținându-se de mână, iar aceasta imagine mi-a adus aminte de Obiageli Ezekwesili care a luptat sa nu se mai facă diferențe între oamenii de culoare.

ALEXANDRU (12 ani): Filmuletul arata cateva lucruri pentru care au luptat femeile. Cateva personalitati feminine cunoscute sunt: Anne Frank, Marie Curie si Elizabeta a II-a.

AMALIA ELENA (12 ani)Legatura dintre filmuletul vizionat in clasa si ziua femeii este ca filmuletul arata diferite femei, care s-au remarcat prin diferite mijloace, au ramas in istorie, iar astazi de Ziua Femeii le celebram. In prima secventa este o femeie care scrie, care parea a fi Anne Frank, mai este si o parte despre chimie, care ne duce cu gandul la Marie Curie sau la Alice Ball.

ARON TUDOR (12 ani): In trecut se credea ca femeile nu pot sa aiba profesiile pe care le au barbatii , creându-se discriminare intre femei si barbati . Cu timpul, prin vointa si perseverenta, multe femei au demonstrat ca pot sa atinga excelenta in diferite profesii, de multe ori au reusit sa-i depaseasca pe bărbați prin daruire si dragoste fata de meserie. Filmuletul de la Google arata ca femeile pot fi artisti desavarsiti, judacatori de prestigiu, sportivi renumiti, astronauti, profesori, IT-isti, medici si cercetatori valorosi. Un exemplu foarte bun este scriitoarea romanca, de origine germana, Herta Muller, care a luptat in timpul comunismului impotriva nedreptatilor si pentru drepturile omului in general si ale femeii si a ajuns una dintre cele mai cunoscute personalitatii ale literaturii, cunoscute in intreaga lume, pentru ca a obtinut Premiul Nobel pentru literatura .

BIANCA ELENA (12 ani): O legătură pe care am găsit-o între filmulețul de la Google și Ziua Internațională a Femeii este faptul că, la un moment dat, în videoclip apare o doamnă ce introduce un vot într-o cutie, iar aceasta m-a dus cu gândul la personalitatea Edith Cowan, care printre multele acțiuni remarcabile pe care le-a făcut, a susținut ideea votului obligatoriu.

DELIA MARIA (12 ani)Google, de Ziua Internațională a Femeii, ne aminteste ca femeile și-au câștigat libertatea și dreptul de a vota devenind egale cu bărbații, de asemenea ne încurajează sa ne urmam visul și sa facem orice meserie fără sa ne gândim ca unele joburi ar putea fi exclusiv pentru bărbați. Femeile au demonstrat ca sunt puternice indiferent de culoarea pielii.

IOANA T. (12 ani): Legatura dintre filmulet si ziua femeii este ca in filmulet aratau femeii facand diferite lucruri pe care acum mult timp nu aveau voie sa le faca, reprezentand astfel puterea femeilor.

IRINA CATINCA (12 ani): Legătura dintre filmulețul de la Google și Ziua internațională a femeii este că în filmulețul de la Google apăreau mai multe femei care desfășurau diverse activități, precum descoperirea unor medicamente și scrierea unor cărți, iar Ziua internațională a femeii este sărbătorită pentru a comemora realizările femeilor, precum Marie Curie care a descoperit Radiu și Poloniu și Maya Angelou care a publicat multe cărți care au primit și premii.

IULIA (12 ani) :  Filmulețul de la Google și Ziua Internațională a Femeii au în comun faptul că în filmuleț sunt prezentate domenii în care femeile au excelat, de exemplu când am văzut chimista, m-am gândit la Marie Curie, iar când am văzut scriitoarea, m-am gândit la Jane Austen.

KEVIN (12 ani):  Filmul de pe google arata ca femeile pot avea orice profesie: scriitoare, invatatoare, chimist, pictor, sportiv, cantareata, judecator, alpinista si astronaut.

MARA (12 ani) : În filmulet sunt prezentate meserii facute de femei care au schimbat istoria.

MARIA ANASTASIA (13 ani): Legătura dintre filmulețul de la google și ziua internațională a femeii este faptul ca in filmuleț sunt prezentate activități/meserii făcute de femei din toată lumea, care au schimbat ceva in istoria lumii.

MARIA D (12 ani) : Filmulețul de la Google pare a fi gândit special pentru a celebra realizările profesionale ale femeilor. De Ziua Internațională a Femeii, se pot ghici nume mari ale științei, ca Marie Curie, ale artei, ca Frida Kahlo, ale informaticii, ca Ada Lovelace, și multe altele.

MARIA TEODORA (12 ani): În filmulețul Google, sunt înșirate diferite slujbe care semnifică faptul că femeile pot fi orice, oricând, oriunde.

SOFIA (12 ani): Consider ca legatura dintre filmuletul de la Google si Ziua Internationala a Femeii este faptul ca in filmulet apar diverse simboluri care marcheaza femei importante care au dus la schimbarea lumii. Cateva exemple de astfel de femei sunt Marie Curie, Alice Ball, Anne Frank, etc.

ȘTEFAN A. (13 ani): Filmuletul de la Google reprezinta lucrurile pe care le pot face femeile, iar Ziua Femeii este recompensa pentru ce fac ele.

ȘTEFAN B (12 ani): Legatura dintre filmuletul Google si Ziua Femeii este puterea femeilor in toate domeniile.

TUDOR B. (12 ani): Filmul de la Google prezintă aportul adus de fiecare femeie la dezvoltarea societății. Femeia este in primul rând MAMĂ, dar poate ajuta la schimbarea și progresul societății în orice domeniu.( Regina Maria a României este un exemplu de femeie cu reale calități diplomatice în susținerea și apărarea intereselor României - a susținut realizarea statului național roman).

YANNIS NICHOLAS (13 ani): Filmulețul de la Google a prezentat multe situații diferite în care femeile au reuşit primele într-un domeniu.

 ŞTEFAN ALEXANDRU B. (13 ani): Legătura dintre filmulețul prezentat de Google și Ziua Internațională a Femeii este că toate femeile trebuie tratate în acelasi mod fără a face dicriminări rasiale sau de orice alt fel. Astăzi este ziua tuturor femeilor!

ILINCA (13 ani): Legatura dintre filmulet si Ziua Internationala a Femeii este faptul ca arata ca toate femeile au drepturi egale indiferent de culoare sau etnie, spre exemplu Rosa Parks a luptat pentru drepturile afro-americanilor in orice circumstante si nu s-a dat batuta indiferent de ce au crezut si ce au facut oamenii sau alt exemplu din zilele noastre - miscarea Black Lives Matter.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Întrebări către Adina Popescu. Niște copii, un păianjen care se crede Spiderman și o lecție de păstrat