luni, 15 martie 2021

Concursul Online de Lingvistică 2021. Rezultatele noastre

De când s-a anunțat în spațiul virtual că se va ține olimpiada de lingvistică, într-o formă adaptată școlii online, vinerea după ore ne-am strâns la Cercul de Lingvistică. Scopul a fost „joaca”, atâta timp cât am convenit că se vor înscrie la Concursul Online de Lingvistică doar elevii care vor, fără presiuni.  Și ne amintim mereu, mereu: e foarte important drumul, e foarte important ce învățăm, cum ne transformăm.

Sursa foto: http://careers.md/lingvistica/

Organizarea Concursului a fost impecabilă, începând cu publicarea Regulamentului (cu trimiteri către subiecte, bareme și rezolvări  ale edițiilor anterioare ale Olimpiadei de Lingvistică) și continuând cu toate informațiile de pe pagina concursului. Adăugăm și comunicarea foarte bună publică și individuală și, nu în ultimul rând, lecția de etică. 

La cele trei secțiuni ale Concursului  - Secțiunea Exercițiu A (clasele V-VI), Secțiunea B  (clasele VII-VIII) și Secțiunea Performanță (clasele IX-XII) - s-au înscris anul acesta aproximativ 3000 de candidați, ceea ce, probabil, nu se putea întâmpla în formatul clasic al olimpiadei. Un avantaj al variantei online a concursului, dar un efort uriaș pentru organizatori. 

Pentru cine nu știe, Concursul Online de Lingvistică 2021 a fost organizat  anul acesta sub egida Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Române și coordonat de Conf. univ. dr. Adina Dragomirescu, alături de care s-au aflat tinerii lingviști Valentina Cojocaru, Roxana Dincă, Vlad Neacșu, Paul Helmer, Dan Mirea.  


 Așadar, din clasa a VI-a, de la Colegiul Național „Spiru Haret” București, la Secțiunea Exercițiu A s-au înscris 7 dintre elevii mei de la cerc, iar rezultatele lor sunt următoarele:

Dinu Maria  - Aur (100p)
Necula Irina Catinca  - Aur (96p)
Ciolacu Alina Maria  - Argint (84p)
Capră Ana Cătălina  - Mențiune (74p)
Tărăban Ioana  - Mențiune (70p)
Belu Daria  - Mențiune (65 p)
Tănase Liana - Mențiune (65p)
 
Felicitări organizatorilor!
Felicitări tuturor participanților!

Felicitări elevelor mele spiriste, Maria, Irina, Alina, Ana, Ioana, Daria și Liana!


Rezultatele aici: https://drive.google.com/file/d/1LRGhD9LVFIDWu-CylyNEqRyn4DQ-WPXy/view?fbclid=IwAR3Ooi8XpIAzvTgP85rObO-C2ZtwkuX3VwZ1QjS1xShsi44zKoyLPvzPc54





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu