Treceți la conținutul principal

Magna cum laude

Astăzi am obţinut titlul de doctor în filologie şi distincţia Magna cum laude.
Teza mea doctorat se numeşte Hiponimia în terminologia medicală. Modalităţi de abordare în semantică şi lexicografie şi a fost elaborată sub îndrumarea doamnei prof. dr. Angela Bidu-Vrănceanu, căreia îi datorez maturizarea mea intelectuală şi profesională.
În discursul meu final, la susţinerea publică a tezei, am spus, şi reiau acum, că mă simt ca ajunsă la capătul unui drum iniţiatic, cu probe multe şi dificile, pe care nu le-aş fi trecut fără susţinerea celor de lângă mine.
Pentru ei, astăzi, de o mie de ori magna cum laude.

Comentarii

 1. Felicitari inca odata doamna diriginta! Ma bucur,eu,cat si ceilalti colegi ai mei ca am putut fi alaturi de dumneavostra in aceasta zi atat de importanta. Toata stima si laudele!
  Alexandra Gaman

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu pot decat sa ma repet si anume Felicitari ati fost IMPECABILA, meritati din plin acest titlu si ma bucur nespus pentru faptul ca am putut ajunge astazi pentru a va vedea, asculta si admira!!! De asemenea sunt mandra de faptul ca mi-ati fost profesoara, pacat ca liceul s-a terminat asa de repede!
  Cu drag, Alina

  RăspundețiȘtergere
 3. Sincere Felicitari Dna. Profesoara !

  RăspundețiȘtergere
 4. Felicitari!ma bucur nespus pentru aceasta reusita a ta. Ma gandesc ca este inca una din frumoasele reusite ale vietii si maturitatii tale.
  O calda imbratisare si succes in tot!
  Cristina Ciuluvica (Neagu)

  RăspundețiȘtergere
 5. Mulţumesc, Răzvan!
  Mulţumesc, Maria!
  Şi ţie, Cristina, îţi mulţumesc şi, în plus, îţi doresc putere de muncă să îţi poţi termina teza.

  RăspundețiȘtergere
 6. Felicitari doamna profesoara!
  Loredana Riciu

  RăspundețiȘtergere
 7. Felicitari si mult succes pe mai departe!
  Stiti vorba aceea: "Dupa fapta si rasplata"

  RăspundețiȘtergere
 8. @Loredana
  Mulţumesc!

  @Anonim
  Mulţumesc pentru felicitări şi pentru comentariul făcut. Păcat că mesajul nu este semnat.

  RăspundețiȘtergere
 9. Felicitări ! Lingvistica e o broderie complicată, la care se trudeşte greu şi da, dă o dependenţă pe viaţă. Nu cu răutate, ci cu tristeţe însă îmi aduc aminte de fosta-mi profesoară Bidu-Vrânceanu, care-şi bătea joc de seminariile şi examenele noastre în anii '80. Noi, tineri, entuziaşti, pasionaţi de lingvistica pe care tocmai o descopeream, ea, plictisită, făcându-şi ordine în poşetă la examene şi seminarii, triind hârtiuţe şi bilete de transport, cu o greaţă suverană, abia catadicsind să privească "râmele" din faţă şi să emită din când în când câte un oftat cu suficienţă şi câte un "mi-e silă". Motiv pentru care, majoritatea am virat-o scurt spre literatură universală, folclor sau traduceri... Şi astăzi, când ne mai vedem, ne gândim cum te poate scârbi pe viaţă un profesor de materia pe care o predă şi cum poate altul să te facă dependent de ea pe viaţă, cum a fost regretatul Dan Grigorescu sau o profesoară de franceză care mi-a determinat personal destinul, ea laureată la Sorbona, în timp ce regimul n-o lăsa să predea nici la grădiniţă, neavând un "dosar" bun. De aceea, când citesc printre comentarii unele adresate de foştii dvs. elevi, vă felicit a doua oară şi vă urez să vă iubească la fel şi când vă veţi întâlni peste ani...

  RăspundețiȘtergere
 10. Şi bine aţi venit în Transcyberianul meu, bucuros să primească la o cafea şi un drum prin peisajul uman cât mai mulţi oameni interesanţi.

  RăspundețiȘtergere
 11. Felicitari,Cami! Nu mai stiam ce se imtampla cu lucrarea ta dar nu mi-a trecut niciodata prin cap ca ai fi renuntat. Ma bucur pentru tine si pentru cei care iti sunt alaturi , mai ales pentru copiii tai de la scoala care trebuie sa fie foarte mandri. Uneori copiii cred ca li se cuvine sa aiba profesori ca tine. De fapt habar n-au ca au avut foarte mult noroc sa te aiba in viata lor in aceasta perioada de formare . Mult succes si promit sa mai scriu, acum ca tot am spart gheata. Pupa-i pe Casi si Mugur.

  RăspundețiȘtergere
 12. Felicitari, Cami

  RăspundețiȘtergere
 13. Felicitari pentru aceasta realizarea care stiu (putin),dar stiu cata truda ati depus pentru a duce la bun sfarsit aceasta teza. Sunteti un om minunat care merita tot cei mai bun atat in viata persoanala,cat si in cea profesionala ! Mult succes in continuare ! Pupici.
  Filoti Alexandra

  RăspundețiȘtergere
 14. @Vocea-de-departe

  1. Vă mulţumesc pentru felicitări.
  Veniţi un pic mai "de departe" dacă vorbiţi de anii '80, ca studenţie. Eu am cunoscut-o pe d-na profesoară mai târziu şi mi-a marcat formarea (profesională şi intelectuală, cum spuneam) în sensul cel mai bun cu putinţă. Sincer, nu recunosc niciun gest dintre cele descrise, dar vă respect evocarea. În fond, pluriperspectivismul generat de comentariul dumneavoastră şi de al meu nu face decât să confirme că o personalitate puternică naşte reacţii dintre cele mai diverse.

  2. V-am depistat blogul de pe pagina lui Horia Gârbea. V-am trecut la bloguri pe care le urmăresc, aşa că vă voi vizita din când în când.

  RăspundețiȘtergere
 15. @Dani Zaharia
  Daniiiiiiiiii! Mulţumesc, coleguţa mea de bancă din liceu, de facultate apoi, atât de departe (geografic) acum, dar atât de aproape în toată viaţa mea trecută, prezentă şi viitoare!

  RăspundețiȘtergere
 16. Felicitari din toata inima, Camelia!
  Ma simt onorata ca sunt colega ta.
  Mult succes mai departe.
  Cu drag,
  Iuliana Stoica
  http://youtu.be/sogKUx_q7ig

  RăspundețiȘtergere
 17. Felicitări! Am fost puţin plecată, până la Cluj, şi descopăr acum vestea cea minunată! Cu drag, Mihaela Nicolae

  RăspundețiȘtergere
 18. @Mihaela Nicolae
  Mulţumesc, Mihaela! (Presupun că au avut loc întâlnirile anuale ANPRO la Cluj)

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Model de eseu motivaţional pentru înscrierea la ASE 2018

      Zilele acestea am fost întrebată de multe persoane cum se face un eseu motivaţional pentru înscrierea la Academia de Studii Economice.       Mai jos voi prezenta o  structură de eseu motivaţional, realizată conform normelor cerute de ASE (pe care le găsiţi  aici ). Atrag atenţia că e recomandabilă personalizarea acestui "tipar". Eliminaţi din redactarea voastră cifrele care marchează paragrafele - eu am folosit numerotarea pentru a fi mai uşor de urmărit subpunctele cerute de ASE în realizarea acestui document.          Iată modelul:  ESEU  MOTIVAŢIONAL 1.  Mă numesc ......................  şi sunt absolvent(ă) a Liceului .... / Colegiului Naţional ......... din ........... Reputaţia Academiei de Studii Economice şi calitatea învăţământului de aici m-au determinat să-mi prezint intenţia de a deveni studenta/studentul acestei instituţii de învăţământ superior.  2.  Am aflat de oferta educationala a Academiei de Studii Economice de pe site-ul facultăţii,

Întrebări către Adina Popescu. Niște copii, un păianjen care se crede Spiderman și o lecție de păstrat

  Recentul subiect de antrenament pentru examenul de evaluare națională mi-a amintit cât de frumoase sunt textele Adinei Popescu. Pentru cine nu știe, textul 1 din subiect, cel literar, este un fragment din „Aventuri de pe Calea Moșilor” – adecvat vârstei și tematicii V-VIII. Ca să nu mai vorbim despre alte aspecte pe care le adună fragmentul ales: colegialitate, prietenie, dorința de a lucra în echipă, plus aspecte care țin de interculturalitate, dacă ne referim la „caracterele” diferite din text: o fetiță e realistă, alta organizată etc.  Faină alegere. În fine, să trec la subiect (la subiectul postării  J ). Cu clasa a VI-a la care predau am citit în semestrul I două texte de Adina Popescu: „Un păianjen care se crede Spiderman” și   „Aventurile lui Spiderman în grădină”. Cu gândul că elevii mei pun întrebări, i-am scris atunci Adinei Popescu pentru că nu știam nimic despre texte: dacă au continuare, dacă fac parte din vreun volum. Când le-am comunicat elevilor mei că îi pot scrie