vineri, 25 noiembrie 2011

Magna cum laude

Astăzi am obţinut titlul de doctor în filologie şi distincţia Magna cum laude.
Teza mea doctorat se numeşte Hiponimia în terminologia medicală. Modalităţi de abordare în semantică şi lexicografie şi a fost elaborată sub îndrumarea doamnei prof. dr. Angela Bidu-Vrănceanu, căreia îi datorez maturizarea mea intelectuală şi profesională.
În discursul meu final, la susţinerea publică a tezei, am spus, şi reiau acum, că mă simt ca ajunsă la capătul unui drum iniţiatic, cu probe multe şi dificile, pe care nu le-aş fi trecut fără susţinerea celor de lângă mine.
Pentru ei, astăzi, de o mie de ori magna cum laude.

25 de comentarii:

  1. Felicitari inca odata doamna diriginta! Ma bucur,eu,cat si ceilalti colegi ai mei ca am putut fi alaturi de dumneavostra in aceasta zi atat de importanta. Toata stima si laudele!
    Alexandra Gaman

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu pot decat sa ma repet si anume Felicitari ati fost IMPECABILA, meritati din plin acest titlu si ma bucur nespus pentru faptul ca am putut ajunge astazi pentru a va vedea, asculta si admira!!! De asemenea sunt mandra de faptul ca mi-ati fost profesoara, pacat ca liceul s-a terminat asa de repede!
    Cu drag, Alina

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincere Felicitari Dna. Profesoara !

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari!ma bucur nespus pentru aceasta reusita a ta. Ma gandesc ca este inca una din frumoasele reusite ale vietii si maturitatii tale.
    O calda imbratisare si succes in tot!
    Cristina Ciuluvica (Neagu)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulţumesc, Răzvan!
    Mulţumesc, Maria!
    Şi ţie, Cristina, îţi mulţumesc şi, în plus, îţi doresc putere de muncă să îţi poţi termina teza.

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari doamna profesoara!
    Loredana Riciu

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari si mult succes pe mai departe!
    Stiti vorba aceea: "Dupa fapta si rasplata"

    RăspundețiȘtergere
  8. @Loredana
    Mulţumesc!

    @Anonim
    Mulţumesc pentru felicitări şi pentru comentariul făcut. Păcat că mesajul nu este semnat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitări ! Lingvistica e o broderie complicată, la care se trudeşte greu şi da, dă o dependenţă pe viaţă. Nu cu răutate, ci cu tristeţe însă îmi aduc aminte de fosta-mi profesoară Bidu-Vrânceanu, care-şi bătea joc de seminariile şi examenele noastre în anii '80. Noi, tineri, entuziaşti, pasionaţi de lingvistica pe care tocmai o descopeream, ea, plictisită, făcându-şi ordine în poşetă la examene şi seminarii, triind hârtiuţe şi bilete de transport, cu o greaţă suverană, abia catadicsind să privească "râmele" din faţă şi să emită din când în când câte un oftat cu suficienţă şi câte un "mi-e silă". Motiv pentru care, majoritatea am virat-o scurt spre literatură universală, folclor sau traduceri... Şi astăzi, când ne mai vedem, ne gândim cum te poate scârbi pe viaţă un profesor de materia pe care o predă şi cum poate altul să te facă dependent de ea pe viaţă, cum a fost regretatul Dan Grigorescu sau o profesoară de franceză care mi-a determinat personal destinul, ea laureată la Sorbona, în timp ce regimul n-o lăsa să predea nici la grădiniţă, neavând un "dosar" bun. De aceea, când citesc printre comentarii unele adresate de foştii dvs. elevi, vă felicit a doua oară şi vă urez să vă iubească la fel şi când vă veţi întâlni peste ani...

    RăspundețiȘtergere
  10. Şi bine aţi venit în Transcyberianul meu, bucuros să primească la o cafea şi un drum prin peisajul uman cât mai mulţi oameni interesanţi.

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitari,Cami! Nu mai stiam ce se imtampla cu lucrarea ta dar nu mi-a trecut niciodata prin cap ca ai fi renuntat. Ma bucur pentru tine si pentru cei care iti sunt alaturi , mai ales pentru copiii tai de la scoala care trebuie sa fie foarte mandri. Uneori copiii cred ca li se cuvine sa aiba profesori ca tine. De fapt habar n-au ca au avut foarte mult noroc sa te aiba in viata lor in aceasta perioada de formare . Mult succes si promit sa mai scriu, acum ca tot am spart gheata. Pupa-i pe Casi si Mugur.

    RăspundețiȘtergere
  12. Felicitari pentru aceasta realizarea care stiu (putin),dar stiu cata truda ati depus pentru a duce la bun sfarsit aceasta teza. Sunteti un om minunat care merita tot cei mai bun atat in viata persoanala,cat si in cea profesionala ! Mult succes in continuare ! Pupici.
    Filoti Alexandra

    RăspundețiȘtergere
  13. @Vocea-de-departe

    1. Vă mulţumesc pentru felicitări.
    Veniţi un pic mai "de departe" dacă vorbiţi de anii '80, ca studenţie. Eu am cunoscut-o pe d-na profesoară mai târziu şi mi-a marcat formarea (profesională şi intelectuală, cum spuneam) în sensul cel mai bun cu putinţă. Sincer, nu recunosc niciun gest dintre cele descrise, dar vă respect evocarea. În fond, pluriperspectivismul generat de comentariul dumneavoastră şi de al meu nu face decât să confirme că o personalitate puternică naşte reacţii dintre cele mai diverse.

    2. V-am depistat blogul de pe pagina lui Horia Gârbea. V-am trecut la bloguri pe care le urmăresc, aşa că vă voi vizita din când în când.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Dani Zaharia
    Daniiiiiiiiii! Mulţumesc, coleguţa mea de bancă din liceu, de facultate apoi, atât de departe (geografic) acum, dar atât de aproape în toată viaţa mea trecută, prezentă şi viitoare!

    RăspundețiȘtergere
  15. Felicitari din toata inima, Camelia!
    Ma simt onorata ca sunt colega ta.
    Mult succes mai departe.
    Cu drag,
    Iuliana Stoica
    http://youtu.be/sogKUx_q7ig

    RăspundețiȘtergere
  16. Felicitări! Am fost puţin plecată, până la Cluj, şi descopăr acum vestea cea minunată! Cu drag, Mihaela Nicolae

    RăspundețiȘtergere
  17. @Mihaela Nicolae
    Mulţumesc, Mihaela! (Presupun că au avut loc întâlnirile anuale ANPRO la Cluj)

    RăspundețiȘtergere