Treceți la conținutul principal

Ceva cu ... bun gust! Târg de Crăciun la Colegiul Național ”Spiru Haret”

Asta s-a întâmplat în ultima săptămână de școală, înainte de vacanța de Crăciun.
Cam după zilele acelea libere de 1 Decembrie au început să apară brăduții împodobiți în clase. 
 


Minunat decorați! Vedeta (cel puțin în fotografiile făcute de Daria) este cel în nuanțe de mov, culoarea tradițională a școlii. Sau bradul din holul central, decorat cu podoabe făcute manual de gimnaziștii din Spiru. Dar, de fapt, toți sunt frumoși, gătiți ca la paradă, iar școala a căpătat un aer sărbătoresc.

Frumos în treaba asta este faptul că decorarea claselor a fost muncă de echipă. Apoi, și mai frumos, este că majoritatea ”echipelor” au ieșit din spațiul sălilor de clasă cu gesturi mici sau cu acțiuni complexe caritabile: fonduri pentru copii bolnavi, pentru oameni nevoiași, pentru familii cu copii pentru care nu au ce pune pe masă, ce să mai vorbim despre cadouri de sărbători.Școala găzduit în ultima săptămână Târgul de Crăciun Spirist. Fotografiile au captat ceva din atmosfera creată: bucurie, culoare, prietenie, gânduri frumoase și mult ...bun gust!
Fondurile strânse au ajuns unde a fost nevoie de ele.
Este aceasta lecția  noastră, a tuturor - ultima din 2017, despre a lucra împreună, despre a găsi soluții, despre a pune în practică, despre a te gândi la ceilalți și, nu în ultimul rând, despre a face pentru ceilalți. 

Sper din tot sufletul ca 2018 să fie tot despre lucrurile frumoase care stau în puterea noastră!
La mulți ani!Foto: Daria Marin (IX B)

Comentarii

 1. Well, și blogul e decorat acum cu bun gust, cel puțin comparativ cu migrena optică de temă pe care-o avea înainte.

  La Mulți Ani!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adică stilul minimalist! :)))
   Dar tema cu cărțile (asta era, nu?) a fost pe blog am acum o juma' de an :(

   La mulți ani, cu ”o poziție” pe care ți-o dorești!

   Ștergere
  2. Când am intrat eu aici, nu mai știu cu cât timp în urmă, era un șablon dinamic, cred că așa le numește Blogger, făcut în Ajax. Cam din aceeași categorie cu mai-noua mizerie de pe unele bloguri WordPresss numită derulare infinită (infinite scroll), care pe mine mă exasperează. Tema de acum, însă, este simplă, curată, frumoasă și aerisită. Eu sunt un fan al lucrurilor simple.

   Cât despre poziție, mulțumesc, sper să fie una inspirată. :)

   Ștergere
  3. Da, așa este, anterior acestui format am experimentat șablonul dinamic. În căutarea a ceva foarte simplu, de fapt. Mulțumesc pentru feed-back-ul legat de aspect.

   Ștergere
 2. La multi ani! Sa aveti un an nou cu bucurii alaturi de cei dragi!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Model de eseu motivaţional pentru înscrierea la ASE 2018

      Zilele acestea am fost întrebată de multe persoane cum se face un eseu motivaţional pentru înscrierea la Academia de Studii Economice.       Mai jos voi prezenta o  structură de eseu motivaţional, realizată conform normelor cerute de ASE (pe care le găsiţi  aici ). Atrag atenţia că e recomandabilă personalizarea acestui "tipar". Eliminaţi din redactarea voastră cifrele care marchează paragrafele - eu am folosit numerotarea pentru a fi mai uşor de urmărit subpunctele cerute de ASE în realizarea acestui document.          Iată modelul:  ESEU  MOTIVAŢIONAL 1.  Mă numesc ......................  şi sunt absolvent(ă) a Liceului .... / Colegiului Naţional ......... din ........... Reputaţia Academiei de Studii Economice şi calitatea învăţământului de aici m-au determinat să-mi prezint intenţia de a deveni studenta/studentul acestei instituţii de învăţământ superior.  2.  Am aflat de oferta educationala a Academiei de Studii Economice de pe site-ul facultăţii,

Întrebări către Adina Popescu. Niște copii, un păianjen care se crede Spiderman și o lecție de păstrat

  Recentul subiect de antrenament pentru examenul de evaluare națională mi-a amintit cât de frumoase sunt textele Adinei Popescu. Pentru cine nu știe, textul 1 din subiect, cel literar, este un fragment din „Aventuri de pe Calea Moșilor” – adecvat vârstei și tematicii V-VIII. Ca să nu mai vorbim despre alte aspecte pe care le adună fragmentul ales: colegialitate, prietenie, dorința de a lucra în echipă, plus aspecte care țin de interculturalitate, dacă ne referim la „caracterele” diferite din text: o fetiță e realistă, alta organizată etc.  Faină alegere. În fine, să trec la subiect (la subiectul postării  J ). Cu clasa a VI-a la care predau am citit în semestrul I două texte de Adina Popescu: „Un păianjen care se crede Spiderman” și   „Aventurile lui Spiderman în grădină”. Cu gândul că elevii mei pun întrebări, i-am scris atunci Adinei Popescu pentru că nu știam nimic despre texte: dacă au continuare, dacă fac parte din vreun volum. Când le-am comunicat elevilor mei că îi pot scrie