vineri, 29 decembrie 2017

Ceva cu ... bun gust! Târg de Crăciun la Colegiul Național ”Spiru Haret”

Asta s-a întâmplat în ultima săptămână de școală, înainte de vacanța de Crăciun.
Cam după zilele acelea libere de 1 Decembrie au început să apară brăduții împodobiți în clase. 
 


Minunat decorați! Vedeta (cel puțin în fotografiile făcute de Daria) este cel în nuanțe de mov, culoarea tradițională a școlii. Sau bradul din holul central, decorat cu podoabe făcute manual de gimnaziștii din Spiru. Dar, de fapt, toți sunt frumoși, gătiți ca la paradă, iar școala a căpătat un aer sărbătoresc.

Frumos în treaba asta este faptul că decorarea claselor a fost muncă de echipă. Apoi, și mai frumos, este că majoritatea ”echipelor” au ieșit din spațiul sălilor de clasă cu gesturi mici sau cu acțiuni complexe caritabile: fonduri pentru copii bolnavi, pentru oameni nevoiași, pentru familii cu copii pentru care nu au ce pune pe masă, ce să mai vorbim despre cadouri de sărbători.Școala găzduit în ultima săptămână Târgul de Crăciun Spirist. Fotografiile au captat ceva din atmosfera creată: bucurie, culoare, prietenie, gânduri frumoase și mult ...bun gust!
Fondurile strânse au ajuns unde a fost nevoie de ele.
Este aceasta lecția  noastră, a tuturor - ultima din 2017, despre a lucra împreună, despre a găsi soluții, despre a pune în practică, despre a te gândi la ceilalți și, nu în ultimul rând, despre a face pentru ceilalți. 

Sper din tot sufletul ca 2018 să fie tot despre lucrurile frumoase care stau în puterea noastră!
La mulți ani!Foto: Daria Marin (IX B)

6 comentarii:

 1. Well, și blogul e decorat acum cu bun gust, cel puțin comparativ cu migrena optică de temă pe care-o avea înainte.

  La Mulți Ani!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adică stilul minimalist! :)))
   Dar tema cu cărțile (asta era, nu?) a fost pe blog am acum o juma' de an :(

   La mulți ani, cu ”o poziție” pe care ți-o dorești!

   Ștergere
  2. Când am intrat eu aici, nu mai știu cu cât timp în urmă, era un șablon dinamic, cred că așa le numește Blogger, făcut în Ajax. Cam din aceeași categorie cu mai-noua mizerie de pe unele bloguri WordPresss numită derulare infinită (infinite scroll), care pe mine mă exasperează. Tema de acum, însă, este simplă, curată, frumoasă și aerisită. Eu sunt un fan al lucrurilor simple.

   Cât despre poziție, mulțumesc, sper să fie una inspirată. :)

   Ștergere
  3. Da, așa este, anterior acestui format am experimentat șablonul dinamic. În căutarea a ceva foarte simplu, de fapt. Mulțumesc pentru feed-back-ul legat de aspect.

   Ștergere
 2. La multi ani! Sa aveti un an nou cu bucurii alaturi de cei dragi!

  RăspundețiȘtergere