miercuri, 2 februarie 2011

Tipologii 14 - 18 (II)

Întrucât cândva, prin noiembrie, puneam punct şi virgulă, continuăm lista tipologiilor 14-18:
Atoateştiutoarea face parte din categoria "elevii vechi şi noi" (îţi mulţumim, maestre Filimon), alături de Tocilarul, Chiulangiul, Rockerul etc. Cred că există dintotdeauna, în fiecare clasă câte una. Ea ştie tot - ce trebuia să înveţi pentru teza la istorie, ce alimente nu îngraşă, când va fi eclipsă, adresa de facebook a tipului ăla de la ... ( nici nu contează de la ce clasă sau liceu, ea ştie oricum). Ea ştie să dea sfaturi despre orice şi oricui. Este cineva care o poate sfătui să tacă? Măcar din când în când.
Sclipitoarea se remarcă imediat. Nu ai cum să nu observi pixul cu sclipici, penarul cu sclipici, tricoul cu sclipici, geanta cu sclipici, agrafele cu sclipici, oja cu sclipici, fardul, cureaua, titlurile puse la teme şi la referate, cizmele, balerinii, slidurile din vreo prezentare power-point, toate au mai mult sau mai puţin ( de obicei, mai mult) sclipici. Dar să ne înţelegem, toate sclipesc, mai puţin ea însăşi.
Cel-care-trăieşte-pentru-telefonul-său are desigur varianta feminină, bine reprezentată şi ea. Indiferent de oră ("oră" înţeleasă cum vrei, adică lecţie sau moment al zilei), Cel-care-trăieşte-pentru-telefonul-său priveşte în gol şi vorbeşte sau priveşte în gol şi ascultă, scrie sms-uri sau citeşte sms-uri. Când nu face asta, nu concepe să nu facă altceva decât să privească ecranul telefonului său. Cum ar fi, de exemplu, în timpul lucrărilor. Dacă vrei să-i captezi totuşi atenţia, încearcă cu "Alo, prietene..."


Cam atât, pentru moment. Cum prima parte din Tipologii (14-18), a avut cele mai puţine vizualizări şi niciun comentariu, nici nu ştiu dacă să pun punct sau punct şi virgulă.

4 comentarii:

  1. Doamna profesoara, va rog: In nici un caz "Punct"... "Punct si virgula" suna mult mai bine :)
    Pana acum tipologia mea preferata este: Băiatul-care-îşi-face-părul-cu-placa.
    A doua este: Cel-care-îşi-petrece-timpul-sub-scară
    A treia este: Atoateştiutoarea
    Astept cu nerabdare urmatoarele tipologii! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pune virgula, vrem toate tipologiile :)))

    RăspundețiȘtergere