vineri, 1 iunie 2012

Ce să faci în ultima ta zi de liceu. Ghid pentru absolvenţi visători

- Să te uiţi la poze din liceu. Caută-le în calculator, le ai în my stuff, pe undeva, inclusiv pe cele dintr-a IX-a, când te-au considerat toţi ciudat(ă) că vrei poze cu clasa şi cu Diriga. ... Ce atâta grabă? Visezi ... Suntem abia în semestrul al II-lea din clasa a IX-a ... 
- Să îţi pui un cover cu tine şi colegii tăi cu cea mai actuală poza - bal, absolvire, ultimul clopoţel, ultima oră de dirigenţie etc. Cred totuşi că de la bal. A fost de vis.
- Să te priveşti în oglindă. Sunt ochii mei aceia care mă privesc? (Oooops! Asta-i o replică din Iona.) Reluăm. Să te vezi în oglindă. Sunt eu acesta care am crescut atât?
- Să îţi faci ordine pe birou, în cameră, în gânduri. Carnetul de note, în sertarul ăsta, îl ţin ca amintire, ... caietele de mate, pe birou, de luni, lucrez cât pot de mult,  ... notiţele astea se aruncă,  .... amintirile, se păstrează ... 
- Să te bucuri. Ai cunoscut oameni deosebiţi, persoanele acelea care veneau la oră cu un fel de caiet imens cartonat, cum se chema? ... în care scriau un fel de cifre pentru vorbele tale ... (Uneori veneau fără stilou şi fără catalog, şi atunci scriau direct pe sufletul lor ...)
- Să te întristezi. Mâine e ultima de liceu.
- Să visezi. Face bine. Măcar câteva minute. Să visezi că sună de intrare şi trebuie să te asculte la mate. Sau la română. Să visezi la anii de liceu cu emoţii la română.


Drum bun, 12A! Drum bun, 12B!
Drum bun generaţiei 2012!

2 comentarii:

  1. Asta inseamna ca acum exact un an am terminat si eu liceul, din care ultimul an nu-l voi uita prea curand (de fapt probabil niciodata).

    Bafta promotiei 2008-2012

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, pentru voi am scris atunci ceva cu totul diferit în comparaţie cu această postare, pentru că, deşi evenimentul pare acelaşi, fiecare generaţie are altceva caracteristic, deci inspiraţia este alta.
      Printre rândurile tale citesc că nu vei uita anul cu ADEVARATE emotii la română...

      Ștergere