vineri, 25 decembrie 2020

Elevii mei și cel mai frumos brăduț. Sărbători SPIRUtuale!

În dulapul clasei stau închise în cutii, de anul trecut, globuri și beteală asortate în culorile liceului. A fost veselie multă când am menajat clasa, în decembrie 2019. Semănam toți cu niște spiriduși harnici și veseli, iar sala 3, clasa noastră - IX E-ul atunci, a arătat spectaculos. În ianuarie am pus totul cu grijă în cutii să le avem „la anul”. Doar că n-a fost să fie ...

Azi mi-a venit ideea. Să avem un brad și anul acesta, cu cel mai drag sau cu cel prețios fragment din Crăciunul de acasă! Așa că ne-am apucat să împodobim brăduțul clasei abia azi la prânz. 

Și au început să vină fărâme de poveste: globuri cu poveste, aurite sau argintate, poleite, globuri cu fes și fular de iarnă, spărgătorul de nuci, cizmulițe blănoase, cizmulițe de sticlă pictată, inimioare cu desene magice, fursecuri meșterite în culori, globuri cu guler de cardinal, globuri-cadou (ce o fi înăuntru??), îngerași aluncând pe funde roșii, îngerași strălucitori, bomboane de marțipan porțelan, moși crăciuni în fel și chip: grași, îmbujorați, sobri sau veseli, cu fes și barbă de lână, căprioare și reni, turtă dulce îmbietoare, o locomotivă cu straie lucioase, de sărbătoare, globuri pictate („preferatul mamei”), însoțite de șiruri de mărgele care alunecă pe cetina verde,  ursuleți grăsani și veseli, oameni de zăpadă pufoși, sculptați sau sforicioși, steluțe albe și aurii, globuri cu mesaje, cu nume și prenume, cu clopoței, săniuțe cu șoricei și ... dacă te uiți bine ... o pisicuță te privește dintr-o coroniță de brad.  :) 

Are mai multă magie decât am fi putut noi păstra în cutiile din dulap. 

Suntem toți aici cu câte o fărâmă de sărbătoare ca să compunem o poveste de dat mai departe, cu urări de bine, pentru anul care vine! 

Cu drag, clasa a X-a E, Colegiul Național Spiru Haret București: Sabina, Maria B., Maria C., Sara, Andrei C., Vero, Horia C., Anuța, Alecu, Maria R., Andrei P., Irina, Ilinca, Ana B., Raluca, Ana I, Sânziana, Maria M., Sebi, Horia P., Matei, Laura N., Andrei G., Yasmin, Arina, Catinca, Laura L., Robi, Diana, Theodora, Miruna, Mihai, Camelia. P.S. Și bradul nostru nu ar fi fost ... brad, fără priceperea Sabinei, de a pune „fragmentele” de poveste la un loc!!! 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu