sâmbătă, 31 decembrie 2016

Briana, colegii şi "Ajutorul"

La final de an primesc un cadou virtual: a ajuns la mine povestea Brianei "ecranizată"!

Briana Berbec are 12 ani şi este elevă în clasa a VI-a la Colegiul Naţional "Spiru Haret" Bucureşti, în clasa unde sunt profesor diriginte.
Povestea Brianei, numită "Ajutorul", a participat în septembrie la concursul Telekom și NextGen îți animează povestea pe Nickelodeon! şi, iată, avem filmuleţul! Asta înseamnă că fata noastră a câştigat concursul, prin două lucruri: povestea ei a respectat normele de redactare şi de conţinut impuse de organizatori şi a avut cel mai mare număr de voturi. 

Nu a fost un concurs "şcolar", dar noi ne mândrim cu premiul Brianei, pentru determinarea cu care scrie şi pentru că prin participarea ei am fost puşi în situaţia de a o susţine, prin voturi, toţi din clasa a VI-a, ceea ce înseamnă solidaritate (mai mult, ne-am extins - un pic! - şi la câteva clase de liceu) şi prietenie. 

În plus, eu am avut privilegiul de a fi primul ei cititor. 
... Pentru că - nu-i asa? - noi, profesorii, suntem de fapt primii cititori ai elevilor noştri. 

Felicitări, Briana! 






        An Nou bun tuturor, cu ajutorul de care aveţi nevoie! 


6 comentarii:

  1. Groaznic de interesant! Desi mici, acesti elevi isi vor putea in curand face propriile filmulete animate, sunt o droaie de softuri. Felicitari pentru modul in care reusesti sa ii tii captivi in universul creativitatii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aşa este, sunt multe posibilităţi. Concursul câştigat de Briana are însă avantajul că filmuleţul este difuzat pe un canal de televiziune.
      Mulţumim pentru aprecieri!
      La mulţi ani!

      Ștergere
  2. Ce frumos ati scris, doamna Diriginta. Si eu am avut norocul de a avea citiva profesori care m-au apreciat si m-au sustinut, intr-o epoca in care pentru cei fara parinti in partid nu era usor. Pina astazi eu o port pe doamna Volcovici, profesoara de limba romana, pe profesoara de franceza, cea de fizica, profesorul de istorie in suflet cu mine si le doresc un an bun (or fii cam batrini caci eu am 65 de ani). Ce noroc are Briana sa va aiba ca profesoara. Va doresc un an bun, multi elevi care isi gasesc incet incet un inceput de drum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vă mulţumesc pentru aprecieri şi pentru comentariu. Vă mulţumesc însă şi pentru că, evocându-i pe profesorii dumneavoastră, adăugaţi un sens nou, atât de frumos, acestei postări!
      La mulţi ani!

      Ștergere
  3. Un an nou plin de impliniri si multe reusite tie si elevilor tai! Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îţi mulţumim! La mulţi ani cu împliniri alături de cei dragi!

      Ștergere