"O, brad frumos!"

Zăpada a devenit articol de lux şi, cel puţin deocamdată, vremea nu ne ajută.
Din inerţia atâtor altor luni decembrie, oraşele reacţionează totuşi conform "tradiţiei", aşa încât au apărut accesoriile luminoase (predominând, ca de obicei, motivul decorativ al bradului al steluţelor), care, după părerea mea, în lipsa zăpezii, dau străzilor un aspect de iarnă-surogat.
Vom persevera, însă, toţi, mici şi mari, cu pregătirile, fiindcă decembrie e decembrie.
Nu ştiu alţii cum sunt, dar la noi aproape toate sălile de clasă au căpătat aspect de decembrie adevărat, cu beteală şi brăduţi. Mezinii de la V A au adus un brăduţ mic (ca ei) şi mi l-au prezentat: E în creştere! (apreciez umorul, doar se bazează pe polisemie, nu?). XII B-ul (clasă în care predomină băieţii) a ţinut să scuze o tentativă de beteală care atârna în jurul ceasului de pe perete şi la colţurile tablei (probabil privirea mea se oprise prea expresivă asupra decoraţiunilor): Avem un brad în dulap, zice un elev. E de furat, zice altul. Nu mai are crengi, pentru că şi alţii fură, vine altă replică (nici nu contează dacă au sau nu un brad în dulap, umor de clasa a XII-a). La clasa a cărei dirigintă sunt, XI A, nicio decoraţiune, deocamdată (mâine avem oră, poate o să alegem o temă sau un motiv. La culoare mă refer sau la motiv decorativ).
Indiferent de stadiul în care vă aflaţi cu pregătirile de iarnă, o lună decembrie frumoasă vă doresc!

Comentarii

  1. Mie-mi place luna decembrie cel mai mult. Imi plac strazile din centru, mai ales. Dar, asa e, n-ar strica putina zapada.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Ioana
    Meteo anunţă zile călduroase, deci nicio şansă. Poate dacă-i scriem Moşului...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Întrebări către Adina Popescu. Niște copii, un păianjen care se crede Spiderman și o lecție de păstrat