miercuri, 29 septembrie 2021

Elevii mei. Luca și cântecul de marți

 

La clasa a VII-a am săptămâna aceasta 2 copii care vin în clasă (sunt vaccinați și au optat pentru școală "fizic"),  iar ceilalți 29 fac școală de acasă, pentru că există un caz de infectare.

Așa că de luni cei doi au sala întreagă pentru ei. Luca și-a păstrat locul în banca a doua la perete. Tudor, în schimb, a stat în fiecare oră în altă bancă, aproape de catedră de fiecare dată. Îi găsesc vorbind și așteptând să fac conectarea cu colegii de acasă (mă ajută ei cu conectarea desktop - tablă smart), să ne punem pe treabă cu toții. 

Marți (ieri adică), la 7.28, era doar Luca în clasă, ca niciodată  - preocupat să scrie ceva pe tabla smart. Pe catedră, ciocolată. Văd tabla: La mulți ani, Luca!, cu scris frumos și rotocoale colorate ca focul de artificii. Luca schimbă culorile cu dexteritate și focul de artificii se ridică în rotocoale. 

Tudor e pe drum, colegii ceilalți acasă, ciocolata așezată cu grijă pe catedră, iar profa de română va începe ora de la 7,30 cu o melodie de pe YouTube de dus copiii pe nesimțite în oră, uite că are legătură cu lecția (obicei moștenit din anul online, de trezit copiii în pijamale). 

Spun La mulți ani, Luca! și rotocoale colorate alunecă spre catedră apoi învăluie sala, care nu mai e chiar goală, un copil și o profesoară se pregătesc pentru cântecul de marți, 20 și ceva de ferestre de acasă se deschid și așteaptă cântecul de marți care ne trezește și ne duce pe nesimțite în oră,  Tudor întră și el, în clasă, La mulți ani, Luca!, Luca e acum în banca a doua le perete, pe tablă e multă duioșie. 

Anunț clasa că vom asculta cântecul de marți, care să ne ducă în oră. Apăs pe start și cântecul de azi e un Happy Birthday To You. Cântăm toți și cântecul de marți luminează ochii albaștri din banca a doua. 

La mulți ani, Luca! 



Un comentariu: