vineri, 24 august 2012

Colegi de gimnaziu

Livia e o doamnă sofisticată, care nu-şi arată vârsta. Noi, însă, ştim că terminat Politehnica în '95 (acum ştiţi şi voi). Are o mică afacere, soţ, copil şi simţul umorului. Eram la concert la Holograf, povesteşte ea. Când, deodată, un domn, de fapt, un nene, îmi face semn agitat cu mâinile amândouă şi înoată prin mulţime către mine. "Bună, Livia! Ce bine-mi pare că te văd!" Zâmbea atât de încântat, iar eu mă gândeam de unde îl cunosc, fiindcă sigur îl ştiam de undeva. Aaaa, sunteţi tatăl lui Tănase, a fost în a VII-a cu mine, aşa-i? (Aici Livia se opreşte din povestit, fiindcă o apucă râsul.) "Nu, povesteşte Livia în continuare, nu sunt tatăl lui Tănase, sunt chiar Tănase !!!" Făcusem gafa, cum s-o mai îndrept? Toate amabilităţile de după, cu Tănase, nu i-au şters supărarea de pe faţă. Dar asta nu e tot. Am episodul 2 cu Tănase. Ies în parc, ieri, cu fiică-mea. Când, la topogane, Tănase cu copilul. Mă vede şi, după cum m-a salutat de jovial, am zis buuuun, m-a iertat Tănase. Ce-mi zic, să fiu drăguţă cu Tănase. Ce băieţel drăguţ ai, Tănase! Câţi ani are? .... Ce credeţi? Îi cade lui Tănase faţa rău, da' rău de tooot. Cu ultimele puteri îmi zice: "E fată, nu e băiat", zice Tănase şi, pe cuvânt, că nu mai vreau episodul 3. 

Orice asemănare cu realitatea e justificată. Eram la aceeaşi petrecere cu Livia când a povestit.

6 comentarii:

  1. Foarte tare :))
    Genul asta de gafe cu bebei, il fac si eu. Asta e, cand sunt mici de un sa stiu eu ca are ciucurel si care prunita? Ca-s cam la fel toti :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Data viitoare o sa-i spuna "Ce soacra tanara ai" si el o sa-i raspunda"E nevasta-mea".Sau o sa dea direct cu pietre:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate şi mai rău, de genul "Te plimbi cu soacra, Tănase? Nu, e nevastă-mea ... "
      Săracu' Tănase ...

      Ștergere